Pressmeddelande
20 oktober 2017


Superföretagen 2017  
 
Nu lanseras 2017 års vinnare av Bisnodes och Veckans Affärers Superföretagare där  AB Tofra Färg på Limhamn är ett av 641 företag som nått upp till de högt uppsatta målen.
 
Det är trettonde året i rad som de mest högpresterande privata bolagen i svenskt näringsliv koras till Superföretag av affärsinformationsföretaget Bisnode och tidningen Veckans Affärer. Runt en promille av Sveriges alla företag kvalar in på listan och i år var 641 företag kvalificerade. Ett av årets vinnande företag är AB Tofra Färg på Limhamn.
 
- Det är fantastiskt roligt för oss att få detta erkännande, säger Pär Roslund, ägare och VD på AB Tofra Färg. Självklart är det hårt arbete som ligger bakom våra framgångar och den tillväxt vi har, och det här är ett kvitto på att vi gör rätt. Jag och mina kollegor är oerhört stolta över att utses till ett av Sveriges Superföretag 2017.
 
Ett antal högt ställda kriterier måste uppfyllas för att bli ett Superföretag. Det handlar om att öka både omsättning och vinst samtidigt som företaget måste visa på stabilitet och långsiktighet i affären. Kriterierna måste uppfyllas minst fyra år i rad för att komma med på listan.  
 
- Vi vill hylla Sveriges hjältar, de som bygger Sverige med jobb och långsiktig värdeökning i näringslivet, säger Pia Törnqvist på Bisnode. Att kunna se och lyfta fram trender och statistik hjälper både enskilda företag men också samhällsutvecklarna att tydligare styra och se resultat av sina satsningar.
 
 
FÖR MER INFORMATION, VÄNLIGEN KONTAKTA:
Pär Roslund, AB Tofra Färg
Mobil: 0709 10 53 19
E-post: par@tofra.se
 
Om Superföretagen 2017
För att nå status som superföretag räcker det inte att bara vara bra i en gren, företaget måste behärska mångkampens alla inslag. Karakteristiskt för superföretagen är att de har en långsiktig försäljningstillväxt och uthållig lönsamhet, är strategiskt skickliga med finansieringen och samtidigt effektiva i hushållningen av resurserna.
 
Bisnode identifierar och rankar Sveriges Superföretag utifrån de svenska aktiebolagens ekonomiska prestationer. Modellen tar hänsyn till och väger samman bolagens tillväxt, vinst, avkastning, effektivitet, kapitalstruktur och finansiering under de senaste fyra åren. Av alla existerande aktiebolag är det endast 641 företag som kommer med på 2017 års topplista.
 
För att bedöma varje enskilt företag jämförs dess ekonomiska prestation utifrån sex parametrar med referensvärden baserade på prestationen hos alla andra företag med motsvarande storlek och verksamhet. Bedömningen är relativ, så att de bästa företagen oavsett låg- eller högkonjunktur kan identifieras. Den är också storleksneutral, de bäst presterande företagen återfinns bland såväl större som mindre företag. Bedömningen görs för de senaste fyra åren, för alla företag som existerat sedan år 2007. Listan innehåller alltså företag som under fyra års tid presterat bättre tillväxt än andra jämförbara företag, men som under samma tid dessutom haft bättre vinst, avkastning, effektivitet och kapitalstruktur än andra jämförbara bolag. Utöver detta är villkoret att företagen ska ha en omsättning på minst 10 miljoner kronor under det senaste året.  
 
Undersökningen är framtagen av Per Weidenman, analytiker på Bisnode, som tillsammans med Veckans Affärer har presenterat Årets Superföretagare i tretton år.  
 
 
Om Tofra Färg
Tofra på Limhamn är förstahandsvalet för många yrkesmålare, fastighetsägare och krävande gör-det-självare i Malmö med omnejd. Inte bara för att vi är en sällsynt välsorterad färgbutik på bästa läge med färg, tapet och golv, utan också för att vi erbjuder en servicenivå utöver det mesta. Dessutom håller vi självklart rätt prisnivå på färg, verktyg och allt annat du som proffs eller skicklig hemmafixare efterfrågar. Utöver detta erbjuder vi även teknisk support som rör alla måleriområden – från färgsättning och hjälp vid besiktningar till professionell hjälp vid mer krävande projekt. AB Tofra Färg har funnits sedan 1973.